Dag 39 – Lichtjes

Lichtjes

Wanneer de dagen donkerder worden, wordt de lichtjes helderder. De maan is vol en schijnt door de bomen. Een helder licht in deze donkere dagen.

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en de kruidnoten liggen alweer even in de winkels. Ik vond het altijd maar een vreemd gebeuren, als kind al. Veel herinneringen heb ik niet aan de pakjesavonden. Mijn vader zei me dat ik eens mocht kiezen tussen een zak snoep en een boek. Ik koos het laatste. Snoep kan me nog steeds niet bekoren.

Kerstlicht

Wat ik wel prachtig vond, was het kerstfeest in de kerk. De lichtjes van de kaarsen schitterden in de grote kandelaren.

Ik zong in de kindercantorij en op kerstavond zongen we met het Heusdens mannenkoor. De donkere mannenstemmen achter ons vulden de ruimte, ik werd erdoor overdonderd. Het was zo magisch. Euforisch geluk voelde ik toen.

Helemaal volmaakt was de avond toen ik met een mandarijntje en een boekje van W.G. Van der Hulst weer naar huis ging. Voetstapjes in de sneeuw. Zo heette het en ik heb het wel vijf keer gelezen. Zo mooi vond ik het. Het was heel spannend, maar het liep tot mijn opluchting toch goed af.

Eind goed, al goed

Mijn liefde voor verhalen is daar ontstaan, denk ik. Het afsluitende zinnetje weet ik nog. Ik gebruikte het te pas en te onpas: Zo werd het toch nog een gelukkig kerstfeest!Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.


Zit je vast?

Ben je aan het schrijven en loop je vast? Is je inspiratie weg en heb je last van een schrijversblok? Heb je een beetje licht in het schrijfduister nodig?

Goed nieuws. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik krijg jou zo weer aan het schrijven en misschien nog wel met meer plezier en motivatie dan je al had.
Lees hier meer over schrijfcoaching of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.