Online programma Levensverhalen Schrijven

levensverhalen schrijven

Jouw levensverhaal als boek

Stel je voor: In de kast vind je een boek en blaast het stof eraf. Je begint te bladeren en leest het levensverhaal van je opa. Meteen word je meegenomen in een tijd, lang geleden. Een prachtig verhaal over je opa, als ondeugend jochie, flirterige tiener en als hardwerkende vader. Het beeld dat je hebt van hem is die van de foto’s in het familiealbum. Nu lees je hoe hij in het leven stond en wat hij meemaakte. Alsof hij het zelf tegen je vertelt. 

Levensverhalen

Iedereen heeft een verhaal

Elk levensverhaal verdient het om verteld te worden. Voor kinderen en (achter)kleinkinderen kan het levensverhaal van oma of opa een waardevol document zijn, een boek om vaak terug te lezen. Voor kinderen die al jong een van hun ouders verliezen is het van onschatbare waarde om later te lezen over moeder of vader. Het schrijven van een levensverhaal kan ook helpen bij de verwerking van heftige of emotionele gebeurtenissen. Als je man, vrouw of een van je ouders beginnende dementie krijgt, kun je nog samen de herinneringen en verhalen ophalen. 

Nu is de juiste tijd om te beginnen

Er kan van alles gebeuren in je leven en soms komt er een moment dat je dat wilt afsluiten. Je staat op een kruispunt en slaat een nieuwe weg in. Ingrijpende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je gaat nadenken over het leven dat achter je ligt en je bedenkt: “Dit is bijzonder, dit wil ik vastleggen.”

Een nieuwe fase in je leven of zelfs afscheid van het leven, het moment om jouw verhaal of dat van een geliefde te vertellen. Ook als je denkt: “Mijn leven is eigenlijk heel gewoon.” Iedereen heeft zijn of haar verhaal en elk leven is bijzonder genoeg om te beschrijven.


 “Het programma zit goed in elkaar. De cursist wordt als het ware aan de hand meegenomen om met haar of zijn verhaal te starten en vol te houden. Daarbij vind ik de schrijftips heel prettig en veel steun heb ik aan de “111 vragen als hulpmiddel”, door middel van deze lijst kan ik stap voor stap mijn tijdlijn invullen.”

-Paula, deelneemster online programma-


Zoveel meer dan een foto op de kast

Een foto van je geliefde op de kast is mooi, de verhalen erachter zijn vaak geweldig. Herinneringen roepen meer herinneringen op. Maar hoe doe je dat dan, je levensverhaal opschrijven? Waar begin je? Vind je het moeilijk om te schrijven of kun je de woorden of beelden niet vinden?

Was er maar iets of iemand die je ermee kon helpen? Makkelijk, met tips en adviezen. Schrijven in je eigen tijd, wanneer jij dat wil. Nergens aan vast zitten.

Wacht niet langer. Schrijf je in voor het online programma van 10 weken waarin ik je meeneem en je leer hoe jij je eigen levensverhaal of dat van een ander kunt schrijven.

ONLINE PROGRAMMA LEVENSVERHALEN SCHRIJVEN

Altijd al je levensverhaal willen schrijven, maar geen idee hoe en wat? Doe dan mee met dit online 10-weken programma ‘levensverhalen schrijven’. Stap voor stap help ik je op weg.

10-WEKEN PROGRAMMA

Duidelijke uitleg per stap

Met dit programma leer je heel makkelijk, vanuit je eigen huis, in 10 weken hoe je een levensverhaal kunt schrijven. We doen dat in 10 stappen. Elke week krijg je uitleg over de stap van die week. Daarmee ga jij aan de slag.

Schrijftips

Elke week krijg je ook schrijftips over o.a. spelling, woordgebruik, zinsopbouw.

Schrijfbeweging

Ik stuur je ook naar buiten of laat je oefeningen en spelletjes doen waarmee je jouw brein stimuleert. Je creativiteit en concentratie zullen daar blij mee zijn. Deze oefeningen zijn vaak ook heel heilzaam bij een writersblock. Laat je verrassen.

Extra informatie

Je krijgt informatie over het redigeren, vormgeven en laten drukken van je levensverhaal in boekvorm. Ook geef ik je informatie over andere mogelijkheden, zoals het gebruik van e-books of websites.

Welkomstcadeautje

Jij gaat je levensverhaal schrijven en daarom krijg je van mij nog een extra welkomstcadeautje. Hou je brievenbus in de gaten.

Vragen staat vrij

Je gaat aan de slag met je levensverhaal en ik ben reuze benieuwd hoe dat gaat. Lukt het je om een verhaallijn te maken, krijg je de verhalen naar boven? Gaat het vlot of loopt je vast? Stel je vragen of deel je ervaringen. Je krijgt altijd antwoord.

schrijftip

“Wat ik heel fijn vond en zeer gewaardeerd heb is dat je mij als cursist persoonlijk antwoord geeft op mijn vragen en snel hierop reageert. Wat ik ook erg leuk vind is dat je de cursisten een kijkje laat nemen in jouw eigen ‘keuken’. Ik heb hierdoor gemerkt dat jij als ‘schrijfster’ ook nog wel eens tegen dezelfde problemen aanloopt net als de beginnende levensverhalenschrijvers. Tijdens de cursus heb ik altijd het gevoel gehad dat ik met al mijn vragen bij jou terecht kon. En zelfs nu nog, nu ik de cursus heb afgerond, kan ik dat nog steeds, dat geeft mij zeker steun om door te gaan tot ik het geheel heb afgerond.”

-Paula, deelneemster online programma-


IN HET KORT

Het online programma ‘levensverhalen schrijven’ duurt 10 weken en start vanaf het moment dat jij je aanmeldt. Het is een uitgebreid programma met alle informatie die je nodig hebt om een levensverhaal te schrijven.

✔ Wekelijkse uitleg in 10 stappen.
✔ Schrijftips over spelling, woordkeuze, zinsopbouw etc.
✔ Opdrachten die je helpen bij het schrijven
✔ Tips over redactie, vormgeving, drukwerk, boekuitgave.
✔ Schrijfbeweging, oefeningen om in vorm te komen en te blijven.
✔ EXTRA – Welkomstcadeautje

Meld je aan voor dit praktische 10-weken programma.


“Al een aantal jaren liep ik met het idee om mijn levensgeschiedenis op papier te zetten. Ik wilde dit graag doen voor mijn kinderen en kleinkinderen. Terwijl ik hier mee bezig was, ontdekte ik dat ik nog heel wat aan mijn ouders zou willen vragen, helaas zijn zij beiden overleden. Misschien kan ik door mijn levenservaringen op papier te zetten mijn nageslacht een beetje tot steun zijn als ik er niet meer ben. “

Paula, deelneemster online programma-


Pas wel op voor de bijwerkingen

  • Het komt regelmatig voor dat je door het volgen van dit online programma veel verhalen te vertellen hebt. De kans dat je kinderen en kleinkinderen vaker langskomen voor meer verhalen is erg groot.
  • Maak alvast ruimte in je boekenkast, want de kans dat het boek over jouw leven er echt gaat komen is behoorlijk groot.
  • Het blokkeren van tijden en dagen in je agenda om te schrijven aan je levensverhaal zal veelvuldig voorkomen. Waarschuw je omgeving alvast.
levensverhaal online