Corinne Hamoen

Bam!

Met een grote knal sta ik stil. De airbags doen hun werk en even weet ik niet waar ik ben. Als de rook een beetje optrekt, weet ik het weer. Met mijn auto ben ik vol op een andere gereden. Op de snelweg, vlak voor de Velsertunnel. Mijn auto is goed voor de schroothoop, ikzelf ben er een stuk beter vanaf gekomen.

Dit is achteraf mijn ‘big bang’ moment. Vanaf dan besluit ik: ik ga alleen nog maar doen waar ik gelukkig van word. Schrijven!

Leuk dat je kennis met me wilt maken.

Ik ben Corinne Hamoen, tekstschrijver en auteur. Wat een heftig begin hè? Ik heb twee versies van mijn verhaal. Een korte en een lange.

De korte versie

Zolang ik me kan herinneren, schrijf ik al. Ik hou van mensen en hun verhalen. Iedereen heeft een verhaal, alles heeft een verhaal. Door de vele gesprekken die ik heb met allerlei soorten mensen weet ik: niets is wat het lijkt. Na een periode van tegenslag, ziekte en als klap op de vuurpijl het ongeluk, besloot ik om mijn langgekoesterde droom waar te maken. Het uitbrengen van een sprookjeskookboek voor kinderen. Na een hoop doorzettingsvermogen en volharding lukte het. Nu help ik mensen die hun eerste boek maken, schrijf ik verhalen voor bedrijven en help ik mensen met hun teksten. Het lijkt haast wel een sprookje!

Dit kun je van mij verwachten

Enthousiast en snel werk ik aan jouw teksten. Jouw wensen zijn het uitgangspunt, ik wil graag weten waar jij blij van wordt. Ik luister, schrijf en vertel jouw verhaal discreet en positief.

De lange versie

Als kind schreef ik altijd al. Boeken verslond ik. Als ik een boek kreeg, was het vaak dezelfde dag al uit. Mijn fantasie kende geen grenzen, nog steeds niet. Taal interesseert me. De liefde voor boeken erfde ik van mijn vader. Ik droomde ervan om ballerina en schrijfster te worden. Dansen deed ik behoorlijk fanatiek, tot mijn 18e. 

Schrijfster

Heel wat jaren later werd ik uiteindelijk schrijfster.

Mijn eerste eigen boek is ‘Roos & Kris, het sprookjeskookboek’. Zo trots als een pauw ben ik op dat boek. Het maken van dat boek was mijn weg terug na een hele nare periode in mijn leven. Vanaf het moment dat ik besloot die droom waar te maken, gaat alles een stuk beter.

Mijn tweede eigen boek ‘Rondje Maassluis en andere verhalen‘ is een bundeling van columns die ik schreef voor Maassluis.nu.

Nieuwe boeken

Op dit moment ben ik samen met Edwin Stierman (illustrator) bezig met een serie kinderboekjes. Naar verwachting verschijnt eind 2019 het eerste deel. Daarnaast schrijf ik een roman, een sprookje voor volwassenen.

Eind goed, al goed

Nu doe ik waar ik blij van word. Precies wat ik mezelf beloofde daar op de snelweg in het donker. Ik schrijf boeken en verhalen over en voor mensen en bedrijven. Ondernemers help ik met het schrijven van hun boeiende verhalen. Soms hebben ze zelf niet eens door hoe bijzonder het werk is dat ze doen.

Doordat ik behoorlijk wat meegemaakt heb, begrijp ik wat mensen me vertellen. Mensen die dezelfde droom hebben als ik had, help ik nu met hun eerste boek. Er is veel herkenning. Anderen help ik met hun zelfgeschreven teksten.

Corinne Hamoen

Kortom, ik leef in een droom. Het lijkt wel een sprookje!

Nu weet je wie ik ben, wat me drijft en wat mijn passie is. Wil je nog meer weten?

Art & Copy Krauw

Samen met Edwin Stierman (Minotaurus Vormgeving, beeld en DTP) werk ik ook voor Art & Copy Krauw, creatief bureau voor beeld en verhaal. Apart zijn wij zeer de moeite waard, maar samen een echt superteam. Al zeggen we het zelf 😉

Wil je naast je teksten ook illustraties, je e-book mooi vormgeven, kortom beeld bij je verhaal? Dan ben je bij Art & Copy Krauw aan het juiste adres. Kijk eens op de website.

Art & Copy Krauw