Dag 37 – Te koop

te koop

Hand in hand staan we voor het bord dat hij net in de tuin heeft gezet. ‘Te koop’ staat erop. Onze ogen ontmoeten elkaar.
‘We doen dit echt hè?’
‘Ja, we doen dit echt.’

Verhuizen

Hoe vaak ben ik al verhuisd in mijn leven, vraag ik me af. Geboren in Oud-Alblas, daarna verhuisd naar Meteren en Heusden (daar had ik ook een woonplek in Herpt en Veen). Weer verhuisden we, nu naar ‘s-Gravenzande. Ik woonde in Parijs, weer in ‘s-Gravenzande, Maassluis in twee woningen, een blauwe maandag in Ouderkerk aan den IJssel, weer in Maassluis en tenslotte in Gouda.

Door al die verhuizingen – het steeds opnieuw ergens wennen, opnieuw vrienden maken – heb ik geleerd me snel aan te passen. Ik hecht me niet snel aan mensen of spullen, de herinneringen en verhalen zijn belangrijk.

Er is nog iets, ik heb geen wortels. Als mensen vragen waar ik vandaan kom, heb ik daar niet meteen een antwoord op. Ik weet wel waar ik naar toe ga, waar ik naar toe wil.

Dertien keer is scheepsrecht

Het wordt dus de dertiende keer dat ik verhuis. Het was nog niet ons plan, maar er kwam zo’n mooie kans voorbij. Samen gaan we dit avontuur tegemoet.

Nog een keer controleert hij of het ‘Te Koop’-bord wel stevig in de grond staat. Hij knijpt in mijn hand en in het donker zie ik zijn ogen stralen.
‘Ja, we doen dit echt!’


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Jouw levensverhaal

Hoe vaak ben jij verhuisd? Of woon jij al je hele leven in hetzelfde huis of in dezelfde plaats? Waar je ook woont, overal zijn herinneringen.
Wil je meer weten over het schrijven van levensverhalen? Kijk dan hier.

Of download het e-book en ga gelijk aan de slag met de 101 vragen die ik maakte. 

levensverhalen hulp