Dag 33 – Nieuw begin

nieuw begin

De geur van ammonia dringt genadeloos diep haar neus binnen als ze de fles opendraait. Voorzichtig giet ze wat van het spul op een doek en wrijft het kastje schoon. De doordringende geur zet haar sinussen open en lijkt ook haar storm van gedachten op te lossen. Zonder erbij na te denken, zet ze een raam open.

Verf

Witte verf heeft ze gekocht. Als symbool voor een frisse nieuwe start. Een nieuw begin. Het donkerblauwe kastje was altijd al een doorn in haar oog. Hij had het gewoon achtergelaten toen hij ervandoor ging. De rest van zijn spullen lag al bij het grof vuil.

Met lange halen strijkt ze met de kwast over het hout. Het donkerblauw verdwijnt en maakt plaats voor het frisse wit. Alsof er een laagje sneeuw op is neergedwarreld.

Bijna liefkozend leidt ze de kwast met verf over de krullen die in het kastje gesneden zijn. De witte verf zuigt zich moeiteloos in het zachte hout.

Nieuw begin

Na de laatste lik verf staat ze op en veegt een lok haar uit haar gezicht. Ze doet een stap naar achter en bekijkt het resultaat. Ja, denkt ze. Zo is het goed. Een nieuw begin.


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Zelf ook een verhaal schrijven?

Download het e-book en ga gelijk aan de slag met de handige tips.