Dag 32 – Bibliotheek

bibliotheek

Als klein meisje mocht ik vaak met mijn vader mee naar de bibliotheek. Dat was een klein gebouwtje met van die ijzeren rekken vol boeken. 

Het allerleukste was als ik mocht helpen met het stempelen van de boeken. Voor in elk boek zat een uitleenbriefje waar de datum op moest komen waarop het boek weer ingeleverd moest worden. Het voelde als enorm belangrijk werk. 

Naast ballerina en schrijfster wilde ik dus ook bibliothecaresse worden. Alleen het woord klonk al super belangrijk.

Kinderboeken

In Gouda is de bibliotheek onderdeel van de Chocoladefabriek. Geen kaal gebouwtje met alleen boeken. Vanavond vallen ons de kleuren op. Heel feestelijk. Wie had ooit kunnen denken dat mijn eigen kinderboeken daar te leen zouden zijn. Lenen is heel simpel, zonder stempel, dat gaat tegenwoordig allemaal met computers.

We lopen een rondje en voordat we weer naar huis gaan, zet ik nog even het vak met kinderboeken goed. Roos & Kris horen natuurlijk in de schijnwerpers.

 


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Jouw levensverhaal

Heb je ook van die jeugdherinneringen en wil je meer weten over het schrijven van levensverhalen? Kijk dan hier.

Of download het e-book en ga gelijk aan de slag met de 101 vragen die ik maakte. 

levensverhalen hulp