Dag 17 – Ik lijk wel gek

ondersteboven

Elke dag een verhaaltje en dat veertig dagen achter elkaar. Hoezo dacht ik dat ik dat wel even kon doen? Ik lijk wel gek.

Het is al donker als we aan onze wandeling beginnen.
‘Pff, ik heb geen idee waar ik het over moet hebben,’ verzucht ik.
We passeren een bushokje met een rood-wit lint op de plek waar een ruit hoort te zitten. Op de andere kant hangt een poster met daarop de toepasselijke tekst: Opgeraapt staat netjes. Ik denk en denk, maar er komt geen verhaaltje.

Al pratend wandelen we verder. We bespreken de dag en ondertussen flitsen mijn ogen van links naar rechts, in de hoop iets te vinden waarover mijn verhaaltje kan gaan.

Scherpstellen

Dit rondje lopen we vaker en elk bochtje, boompje en watertje is vertrouwd. De reflectie van de straatverlichting in het spiegelgladde water is prachtig. Ik maak foto’s en moet mijn toestel een paar seconden stil houden vanwege de lange sluitertijd. Even rust voor een mooi en scherp beeld.

Als er niks uit je pen of toetsenbord komt, als de woorden en zinnen blijven steken, is het goed om even stil te staan. Afstand nemen van je schrijfwerk en het eens van een hele andere kant bekijken. Je zult verbaasd zijn wat je dan te zien krijgt.

Ondersteboven

De wereld even op zijn kop zetten. Dan is de lucht onder en de sloot boven. Dan vliegen de vissen en zwemmen de wolken. Als daar geen verhaal in zit…


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.


Zit je vast?

Ben je aan het schrijven en loop je vast? Is je inspiratie weg en heb je last van een schrijversblok? Goed nieuws. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik krijg jou zo weer aan het schrijven en misschien nog wel met meer plezier en motivatie dan je al had.
Lees hier meer over schrijfcoaching of neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.