Dag 8 – Geluk

Geluk

Geluk zit niet in grote of dure dingen.

Geluk is de zon die schijnt in een prachtige wolkenlucht.

Geluk is een kasteel omringd door bloemen.

Geluk is een ochtend met mijn zoon op stap.

Geluk is samen op de foto.

Geluk is een herinnering die bij je blijft.

Geluk is een moederhart vol trots en liefde.

Kasteel de Haar

Ik hou van kastelen, het komt vast door mijn levendige fantasie en mijn liefde voor sprookjes. Kastelen zijn er in alle soorten en maten, met parken, ophaalbruggen, kanonnen, torens en meer. Soms rest slechts een stapel stenen en puin en is de ruïne een bezienswaardigheid op zich.

In Nederland is kasteel de Haar toch wel een unicum, enig in zijn soort. Het kasteel is enorm groot en er ligt een prachtig groot park omheen. Wie het kasteel binnengaat is meteen overweldigd door de veelheid van dingen. Alles is veel, protserig en druk. Je kijkt je ogen uit.

Vandaag ben ik met mijn zoon op stap, een niet alledaagse aangelegenheid. Naar een kasteel wil hij en ik neem hem mee naar Haarzuilens. We hebben het leuk, lopen door het park en bezoeken daarna het kasteel zelf. Als afsluiting drinken we nog een kop koffie in het koetshuis.

Geluk en herinneringen

Met volle teugen geniet ik van het samenzijn met mijn grote zoon. Gloeiend van trots kijk ik naar de man die hij is geworden. Deze herinnering koester ik in mijn hart. Al met al is het een ochtend met een gouden randje.


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Wil je meer weten over het schrijven van levensverhalen? Kijk dan hier.