Dag 26 – De dames

dames

‘Kom in beweging en ga wandelen of fietsen. Even je hoofd leeg maken, het bloed laten stromen en de creativiteit in beweging zetten. Al bijna twee jaar maak ik elke dag een ommetje. Gewoon twintig minuutjes lopen. Dit is sowieso een goed idee voordat je gaat schrijven.’

Een zaal vol oudere dames luistert aandachtig naar mijn lezing over het schrijven van levensverhalen. Eerder vanavond liep ik nog mijn ommetje, even mijn hoofd leegmaken. Na de eerste bocht kwam ik twee mannen tegen.

‘Hoi!’ zegt de ene man uitbundig. Zijn arm stevig in de arm van zijn begeleider.
‘Hoi!’ roep ik terug.
‘Hoe gaat het?’ vraagt hij.
‘Goed,’ antwoord ik. ‘Lekker weer hè?’
‘Mooi weer om een stukje te wandelen,’ lacht de begeleider.
‘Hoe heet je ook alweer?’
Met zijn scheve tanden lacht de man me breeduit toe.
‘Corinne,’ zeg ik. ‘Fijne avond,’ besluit ik en loop haastig verder. Ik moet naar een lezing.

Oma, vertel eens

De dames van de vrouwenvereniging luisteren aandachtig en in de pauze heb ik een paar leuke gesprekken. In vertrouwen vertellen ze me hun dromen, verlangens en herinneringen. Eén van de dames vraagt me of ik het goed vindt dat ze in een standaard boekje haar herinneringen schrijft. Ik juich dat toe en opgelucht gaat ze weer naar haar plaats.

Na afloop krijg ik applaus en de dames krijgen een boekje met 101 vragen die ze kunnen gebruiken bij het schrijven van hun levensverhaal. Het was een lange dag, toch voel ik me energiek. Mooie gesprekjes met mooie mensen. Wat een dag!


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Jouw levensverhaal

Wil je meer weten over het schrijven van levensverhalen? Kijk dan hier.

Of download het e-book en ga gelijk aan de slag met de 101 vragen die ik maakte.

levensverhalen hulp