Dag 1 – Gouda ontwaakt

Gouda

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Schrijfbeweging noem ik dat.

Het afgelopen jaar was ik steeds druk met opdrachten voor verschillende klanten en had ik geen ruimte om aan mijn eigen verhalen te schrijven. Natuurlijk ben ik heel blij met al die opdrachten en met al mijn bijzondere en unieke klanten. Maar toch….

Het begon te kriebelen en ik werd onrustig. Ik miste het schrijven. In een mooi boekje schreef ik op waar ik gelukkig van werd en steeds kwamen een paar dingen terug.

Ik word gelukkig van

  • Wandelen en hardlopen.
  • Buiten zijn.
  • Foto’s maken van alles wat me opvalt onderweg.
  • Verhaaltjes bedenken in mijn hoofd van en over situaties en mensen die ik tegenkom.
  • Mijn fantasie en creativiteit de vrije loop laten.
  • Mensen inspireren en motiveren om ook te gaan schrijven

Schrijfbeweging

Toen ik goed naar dat lijstje keek, dacht ik. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Laat ik eens veertig dagen elke dag een foto maken tijdens mijn wandeling of hardlooprondje. Dan schrijf ik er mijn gedachten bij of maak een kort verhaaltje. Het resultaat plaats ik op mijn website, Instagram en Facebook om zo anderen te inspireren.

Dag 1 – Gouda ontwaakt

Vanwege het 750 jarig bestaan van Gouda kun je tijdelijk het dak beklimmen en over een speciaal gebouwde steiger lopen. Al twee keer eerder maakte ik de klim en genoot van het uitzicht.

Terwijl de marktlui hun kramen opbouwen, zet ik mijn fiets vast aan een rek vlak bij de kerk. Het is 7:00 uur en nog donker, Gouda ontwaakt.

Een laatste keer naar het dak van de Sint Janskerk, samen met een aantal andere vroege vogels. De weg omhoog via verschillende trappen ken ik al. In het schemerlicht is het toch anders. Het is prachtig om te zien en te horen hoe de stad tot leven komt. De spanning is voelbaar want er hangt een band met wolken voor de opkomende zon. Maar dan…

Een geweldige zonsopkomst, schitterend verlichte wolken én een paar regenbogen.

Intens geluk.

Volg je hart en grijp kansen als ze voorbij komen.
Ik wens je een fijne dag met duizend lichtpuntjes.