Dit vind ik van: Tikkend Hart en Dubbelspoor

Tikkend Hart en Dubbelspoor – Marloes van Zoelen

Een aantal jaren geleden kwam ik via sociale media in contact met Marloes van Zoelen. Ze heeft een bijzonder aangrijpend verhaal en dat raakte me. Ze deelt haar lichtpuntjes. Dit zijn de kleine mooie momentjes die er elke dag zijn, zelfs na haar ongeluk en de gevolgen die ze daar elke dag nog van merkt. Zelfs na het plotseling overlijden van haar grote liefde. Haar openheid en kwetsbaarheid maken haar in mijn ogen tot een sterke, prachtige vrouw. Ze maakt schilderijen die recht uit haar hart komen. Alle schilderijen hebben een verhaal. Iets wat me enorm aanspreekt uiteraard. (lees het verhaal van Marloes)

Tikkend hart

Tikkend HartWe volgen elkaar al een tijdje als Marloes een foto van haar schilderij ‘Tikkend hart’ op Instagram plaatst. Een rood hart met daarin een uurwerk. Ik weet meteen: dat schilderij klopt. Rood is mijn lievelingskleur, kleur van vuur, passie en liefde. Het hart – samengesteld uit houten spietjes – symbool voor de scheurtjes en barstjes in mijn eigen hart. Het uurwerk: de tijd die komt en gaat. Soms komt iemand op de juiste tijd je hart binnen en dan klopt het gewoon. Voor mij en mijn vriend dezelfde gedachte en hetzelfde gevoel. Dat schilderij in onze woonkamer, hoe gaaf zou dat zijn?

 

Het verhaal achter rood schilderij Tikkend hart

Het hart is mijn favoriete symbool. Het staat voor liefde. Voor elkaar én voor jezelf. En voor leven vanuit je hart, dichtbij jezelf blijven en je hart volgen. Dat wordt verbeeld in Tikkend hart. – Marloes van Zoelen

 

Schilderijen met een verhaal

Hierop hebben we contact en worden bij Marloes van Zoelen thuis uitgenodigd om het schilderij te bekijken. Een foto is toch anders dan het echte exemplaar. Het is fijn Marloes zelf te ontmoeten en haar verhalen te horen. We vinden veel herkenning bij elkaar. Het schilderij is prachtig en we zijn verkocht. Mijn vriend en ik kijken elkaar aan en we hoeven niets te zeggen. Het is goed.

 

Dubbelspoor

DubbelspoorWe hebben op de website nog een tweeluik gezien waar we interesse in hebben. Marloes heeft het al klaar gezet en haar kenmerkende stijl is goed zichtbaar bij dit dubbele kunstwerk. Zoals de gevouwen plooien in het doek, kettingen en houten spietjes. Het komt op me over als een zonsondergang bij de zee. Rustige golven en de kettingen lijken roze schuimkoppen. Als vanzelf beweegt het in mijn fantasie. De verhalen en gedichten, herinneringen en gedachten. Als eb en vloed.

 

Het verhaal achter schilderij met roze Dubbelspoor

Zelf zie ik in Dubbelspoor de warmte van de zee en het strand, met daarin een aantal lichtbakens. Het staat symbool voor dat je erop kunt vertrouwen dat er in het leven altijd warmte en licht is. Dat wint altijd! – Marloes van Zoelen

 

We nemen de schilderijen mee zodat we thuis kunnen kijken hoe het staat. Deze proefplaatsing is een fijne service. Zo kunnen we wennen aan de schilderijen en ze passen perfect in onze woonkamer. Het is af en van ons samen. Een mooi symbool van onze liefde. Het is goed!

 

Dit vind ik van

De schilderijen van Marloes van Zoelen zijn een aanrader. Zeker als je van verhalen houdt. Kunst is heel persoonlijk natuurlijk. Je kunt ook je eigen schilderij laten maken. Kijk eens op haar website en laat je verrassen. Marloes is bovendien een mooi mens met een bijzonder verhaal. Iemand die kunst maakt met passie. Persoonlijke schilderijen, recht uit het hart.

vergeetmenietvergeetmeniet

vergeetmenietvergeetmenietvergeetmeniet

 

 

Bekijk en/of bestel op marloesvanzoelen.nl

Marloes van Zoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *