Tekst & Redactie

Check je tekst

Je hebt enorm je best gedaan op je boek, (levens)verhaal of blog. Trots deel je het met de rest van de wereld. Dan zie je tot je grote schrik dat er nog fouten in zitten. Je lezers laten weten dat ze het verhaal niet begrijpen of niet door het eerste hoofdstuk heenkomen. 

Ook al lees je de tekst nog eens en controleer je alles, je ziet het op een gegeven moment niet meer.

Daarom is het fijn als een paar professionele ‘verse ogen’ jouw tekst nalezen. Laat je verhaal corrigeren of redigeren. Het verschil leg ik hieronder aan je uit.

TEKSTCORRECTIE

Je hebt je tekst nog wel zo goed nagelezen en gecontroleerd. Meerdere keren zelfs. Weet je dat je juist dan blind wordt voor je eigen tekst? Wat ontzettend jammer wanneer je boodschap verloren gaat vanwege fouten in je tekst. 

Daarom is het fijn als een paar ‘verse ogen’ jouw tekst nalezen en de foutjes eruit halen.

Weg met die foutjes!

Jij stuurt je verhaal op. Ik controleer je teksten en haal de spellings- en typefouten eruit. Dat doe ik snel en vakkundig.

Het moment dat ik mijn boek – mijn droom – in handen had, is met geen pen te beschrijven. Het vertegenwoordigt jaren van dromen, hard werken en de onmisbare steun van mijn redacteur voor de finishing touch.

>> lees verder

Cynthia Embrace – Trick or treat yourself

EINDREDACTIE

Jouw (levens)verhaal of manuscript is nagekeken, type- en spelfoutjes zijn eruit gehaald. Tevreden leun je achterover, jouw verhaal is klaar om gelezen te worden. Denk je.

Maar, is je verhaal wel makkelijk leesbaar? Door te lange zinnen of onduidelijk taalgebruik leggen mensen je boek na een paar pagina’s weg. Ze lezen niet verder. Zonde van je werk, jammer van jouw verhaal.

Een goed verhaal!

Met een vakkundig oog spit ik jouw teksten door. Ik let op taalgebruik, interpunctie, grammatica, maar ook op een logische opbouw en de begrijpelijkheid van je verhaal. 

DYSLEXIE

Heb je dyslexie en wil je toch graag schrijven? Laat je niet weerhouden, maar schrijf! Lees mijn blog hierover.

Sinds Corinne mijn blogs en teksten nakijkt, ben ik een gelukkiger mens. Als ik te lange zinnen fabriceer, maak ik me er niet meer zo druk om. Corinne maakt er iets moois van. En de deetjes en teetjes waar ik over twijfel, corrigeert zij toch dus dat geeft rust. Als ik mijn geredigeerde teksten terugkrijg, denk ik vaak, waarom heb ik dat zelf niet zo gedaan? De strekking van de teksten blijft altijd bewaard, ze lopen alleen net wat beter en komen beter tot hun recht. Het leukste vind ik dat ik zelf ook steeds beter leer mijn teksten te schrijven. Desondanks laat ik Corinne er altijd nog even naar kijken, en als ik dan steeds minder verbeteringen zie ben ik trots en blij.

Lia van den Berg, psychotherapeute

Waarom zelf schrijven als je het ook kunt laten doen?

Weet jij hoeveel teksten, columns, blogs, boeken, verhalen en brieven door iemand anders dan de afzender geschreven worden?

Daar denk je eigenlijk nooit over na. Het valt ook niet op. Toch gebeurt het vrij vaak.

Vind je het zelf schrijven maar lastig? Je bent goed in je vak, maar schrijven is toch wat anders. Je hebt dyslexie, geen inspiratie of simpelweg geen tijd. Liever niet zelf schrijven?

GHOSTWRITER

Ik schrijf aan de hand van jouw aanwijzingen een blog of column voor je. We brainstormen over onderwerpen en daarna ga ik aan de slag. Jij publiceert de tekst dan onder je eigen naam. Hoe cool is dat? Niemand heeft het door, je kunt bezig zijn met waar jij goed in bent. Ondertussen tovert de ghostwriter jouw teksten tevoorschijn.

Met wat hulp van Corinne lukt het me toch elke keer weer om een mooie column te schrijven.  Zelf ideeën genoeg, maar hoe ga je dit nou op papier krijgen? Mijn vak als uitvaartverzorger nodigt ook niet echt uit tot gezellige verhalen. Met wat brainstormen en heen en weer mailen komen we samen tot de mooiste columns en denkt ze mee om net die lichtpuntjes in het verhaal te laten zien. Zo helpt ze mij en mijn lezers om te laten zien wat een bijzonder werk ik heb! Corinne, dank je wel dat jij mijn lichtpuntje wil zijn!

Uitvaartonderneemster – Zuid Holland

TARIEVEN

TEKSTCORRECTIETARIEVEN*
Starttarief voor de eerste 2.000 woorden€ 50,-
Vanaf 2.000 woorden – tarief per woord € 0,0125
(Levens)verhaal vanaf 40.000 woordenprijs op aanvraag
TEKSTREDACTIE
Starttarief voor de eerste 2.000 woorden € 65,-
Vanaf 2.000 woorden – tarief per woord€ 0,015
(Levens)verhaal vanaf 40.000prijs op aanvraag
GHOSTWRITINGprijs op aanvraag
* De tarieven wijken af wanneer blijkt dat de kwaliteit van de tekst extra meer of minder werk vraagt. Dat laat ik je uiteraard van tevoren weten.
* Vrijgesteld van BTW