Mijn dagboek

Afgelopen week startte de voorverkoop van mijn sprookjeskookboek. Een jaar geleden begon ik die droom waar te maken. Na veel doorzettingsvermogen en de support van een goed team is het zover. Ik wil dit nieuws zo graag delen met mijn vader. Ik wil vragen wat hij ervan vindt. Helaas kan dat niet meer. Hij is een aantal jaren geleden overleden.

Even aan mijn vader vragen

Herken je dat? Dat je met de telefoon in je hand staat, klaar om te bellen, en dan ineens het besef. Hij is er niet meer. Bijna iedereen mist wel iemand die is overleden. Of het nou dichtbij is of in de kennissenkring. We zijn bijna allemaal nabestaanden. We blijven achter met herinneringen. We verwerken het verlies op onze eigen manier en tijd.

Memory Fair

Zaterdag 19 september 2015 is de Memory Fair in Bergschenhoek. Het is een uniek en modern nabestaandenevenement. Geen trieste aangelegenheid maar juist een mooie dag. Het maakt niet uit of je nu kort geleden afscheid moest nemen van een geliefde of al langer geleden. Er zijn verschillende manieren van rouwen. Iedereen rouwtop zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

Voor elke fase in het rouwproces is een passend aanbod te vinden op de Memory Fair. Van creatief bezig zijn, mooie herinneringsarmbanden maken, lekker boksen, een heerlijke reiki massage tot aan een fotoboek van het leven van de overledene. Lichamelijke en geestelijke zorgverlening zijn er ook te vinden evenals diverse nabestaanden verenigingen. Ik doe ook mee.

Herinneringsdagboekjes

Herinneringen maak je zelf en iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan mensen en momenten. Schrijf ze eens op in een klein dagboekje. Gewoon voor jezelf. Ik laat je zien hoe je dat kunt doen en ik heb voor bezoekers aan de Memory Fair een dagboekje en tips over hoe je herinneringen kunt maken. Elke dag zijn er mooie dingen die jouw een glimlach bezorgen. Het kan ook zijn dat jij bij een ander een glimlach teweeg brengt. Glimpuntjes noem ik ze.

Het briefje

Mijn vader kan ik niet meer bellen. Wat ik doe is een klein briefje aan hem schrijven in mijn eigen herinneringsdagboekje. Ik schrijf op wat ik hem wil vertellen. Zo is hij toch een beetje bij me.

 

Ik zie je graag op de Memory Fair!

 

Zaterdag 19 september 2015

14.00 – 17.30

Noorderparklaan 133 Bergschenhoek

 

De toegang is gratis

 

Voor meer informatie: www.memoryfair.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *