Help, ik heb een writersblock!

Daar zit ik dan, te staren naar een lege pagina. De deadlines hijgen in mijn nek en ik voel hun hete adem. Ik moet schrijven, niet meer uitstellen. Maar er komt niets, ik heb een writersblock. En ik heb het al zo druk. Mijn dochter is morgen jarig en ik moet nog een taart bakken en boodschappen doen. Mijn moeder wil komen en ik moet haar nog bellen en afspreken hoe ik haar ophaal. Ik moet nog mijn huis op orde krijgen, strijken, afwassen, koken.

 

De loodgieter

Er zijn van die dagen, dan ren je achter jezelf aan. Dan vergeet je te genieten van de kleine dingen. Dan vergeet je trots te zijn om de dingen de je bereikt hebt. Ik speur koortsachtig het internet af op zoek naar inspiratie. En dan zie ik mezelf ineens van een afstandje. Ik ben een typische loodgieter met de lekkende kraan. Tijd om stil te staan, tijd voor een pas op de plaats.

Verkeerslicht

Wat mij helpt als ik mezelf voorbij ren, is mezelf streng toespreken. Dan ga ik vaak even naar buiten, het liefst naar het strand. Bijna altijd neem ik dan mijn fototoestel of smartphone mee en kijk om me heen. Ik maak foto’s en de rust is er dan vrijwel direct. Ik zie overal een verhaal in, zie dingen waar anderen aan voorbij lopen. Ik hou van details en kan dan zo in mijn omgeving opgaan, dat ik de tijd vergeet, mijn zorgen vergeet, mijn pijntjes vergeet. Eventjes.

Ik noem het de verkeerslichtmethode: Stop, denk, doe. Rood, oranje, groen.

#Glimpuntjes

Ik kijk terug op de afgelopen week en zie wat ik allemaal gedaan heb. Alle verhalen die ik hoorde, het vertrouwen en de openheid. Het voelt als een voorrecht dat ik de verhalen van deze mensen mag aanhoren en opschrijven. De blogs en columns die ik schreef en redigeerde voor anderen. De berichtjes en mailtjes die ik kreeg. Het engelengeduld van mijn vriend die me helpt bij de cijfertjes rondom mijn sprookjeskookboek. En dan weet ik het weer. Dit is wat ik wil en kan. Dit is waar ik gelukkig van word en waar ik anderen blij mee maak. Al met al een confetti van #glimpuntjes. En zie, mijn writersblock is verdwenen.

Kan ik jou helpen?

Wil je starten met schrijven, voor jezelf of voor de wereld? Jouw leven, jouw verhaal. Maar loop je vast en komt er niet veel op papier? Ik kan je helpen met het opzetten van een schrijfplan, met het schrijven of het redigeren van jouw verhalen, blogs en columns. Wil je meer weten? Bel of mail en we maken een vrijblijvende (Skype) afspraak.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *