Bloggen voor ondernemers

Zo’n beetje iedereen schrijft wel een blog tegenwoordig. Iedereen die iets te vertellen heeft kan een blog starten. Je bent ondernemer en waarom zou je niet gewoon vertellen waar jij veel van weet, waar jij warm van wordt, wat jouw passie is. Er zijn wel een paar handige tips om ervoor te zorgen dat je blogs ook gelezen, gedeeld en gewaardeerd worden. Het is helemaal super als je er dan ook nog opdrachten door krijgt.

“Ik heb een blog geschreven maar ik weet niet of het goed genoeg is. Ik ben er onzeker over, kan ik het wel op mijn website zetten?”

Dit soort vragen krijg ik regelmatig. Mijn antwoord is altijd JA. Iedereen kan leren om een blog te schrijven. Schrijf over je eigen ervaringen, je eigen expertise. Daar weet je het meeste van en dat kun je het makkelijkste verwoorden. Vergelijk het met een spontaan goed gesprek op een netwerkborrel. Dat is een blog. Laat jezelf zien, jouw passie, jouw mening, jouw verhaal, jouw taalgebruik.

Nieuwsgierig?

workshop bloggen
Deelnemers hard aan het werk tijdens Workshop bloggen bij Firma de Groot

Wil je weten hoe je dit aan pakt? Hoe zorg je dat je blog gelezen wordt? Lia van den Berg, van NeCo Kunstzinnige counseling, coaching en training, had dezelfde vraag en stelde haar ruimte ter beschikking voor een workshop hierover.

De deelnemers van de workshop bloggen voor ondernemers gingen na afloop naar huis met:

 • Een eenvoudige strategie, tips en trics, do’s en don’ts.
 • Een start van een eerste blog
 • Een aanbod van mij om hun eerste blog gratis te redigeren

Heb je vragen? Wil je informatie? Of wil je zelf een workshop organiseren voor je ondernemersnetwerk? Wil je liever individuele begeleiding? Heb je behoefte aan een extra lezer voor je blogs? Stuur me een bericht of bel.

 

Dieuwke Helder, Acteur en Trainingsacteur at Helder Acteren / Gecertificeerd Belbin Trainer

Onlangs volgde ik een workshop over bloggen, gegeven door Corinne. Haar toon is gedreven en verfrissend. In korte tijd weet ze veel informatie over te brengen en heeft daarin een prettig gevoel voor humor. In deze workshop heeft ze concrete handvatten aangereikt waaruit duidelijk haar ruime ervaring in tekstschrijven sprak. Aanrader!

 

 

4 gedachten over “Bloggen voor ondernemers”

 1. Beste,
  Een workshop l
  Bloggen lijkt mij een goed kado vor mijn man. Heeft u informatie over workshops in het nieuwe jaar? En waar gaan deze door?

  Groetjes Mieke

 2. Beste,
  Een workshop l
  Bloggen lijkt mij een goed kado vor mijn man. Heeft u informatie over workshops in het nieuwe jaar? En waar gaan deze door?

  Groetjes Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *