De hele dag online

Macbook, smartphone, opladers, routebeschrijving, OV-kaart, banaan, flesje water en een goed humeur. Dat was wat ik meenam op woensdag 28 mei jl. in de trein naar Amersfoort. Daar was een symposium over online hulpverlening voor studenten en professionals en aan mij was gevraagd daar live verslag van te doen via Twitter.

Een uitdaging maar ik hou ervan om mijn tanden ergens in te zetten. Enthousiast als ik ben over de online hulpverlening als waardevolle aanvulling op de reguliere, face to face, hulpverlening, had ik al weken eerder geroepen dat ik wel een bijdrage wilde leveren. En de heren van de organisatie namen dat in dank aan.

Haperende wifi

Het is een aparte belevenis en een hele uitdaging. Het programma was snel, strak georganiseerd en bomvol. Ondanks een haperende wifi verbinding lukte het me om bij elke workshop de highlights eruit te pikken, foto’s te maken en alles via Twitter de wereld in te slingeren. Met in elke tweet een verwijzing naar het symposium. De zogenaamde hashtag: #kvhsymp.

Het live twitteren op een symposium dwingt je om heel concreet, kort en bondig te zijn. Een tweet kan maar 140 tekens bevatten en het was soms erg creatief omgaan met de teksten. Ik genoot van het enthousiasme van de organisatie en de sprekers. De opkomst was groot en de deelnemers van allerlei pluimage. Ik heb me verwonderd over de snelheid van de ontwikkelingen in de online hulpverlening en de traagheid waarmee sommige hoge scholen en organisaties dit oppakken.

Tweeten en retweeten

Het was keihard werken, steeds mijn aandacht erbij houden, luisteren en samenvatten, en tweeten en retweeten. Een geslaagde dag, met een pluim voor de organiserende heren Jos Reinders (Klik voor Hulp), Hans Versteegh (Welzijn3.0 en tot juni Welzin), Martijn Wesseling en Marc Niels (IJsselkring) en de gastsprekers.

Via storify heb ik een verslag gemaakt, samengesteld uit de diverse tweets van ook de andere deelnemers en foto’s. Ik twitterde uit naam van @klikvoorhulp. Zeker voor herhaling vatbaar. En aan de big smile op mijn gezicht kun je wel zien hoeveel plezier ik erin had!

Organiseert u ook een symposium en bent u op zoek naar een hele enthousiaste verslaggeefster?

Bel (06-18134043) of mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *