Er was eens…. een sprookjeskookboek

Soms heb je van die ontmoetingen, van die gesprekken, en dan gaat het vuurtje weer branden. Zo’n gesprek had ik gisteren en dat suddert dan nog even door. Het pruttelt nog wat en dan ineens komt het aan de kook.

Sprookjeskookboek

Mijn droom, een sprookjeskookboek, is rijp om nu eens tot leven te komen. En zoals het met koken gaat, zo ook met dit plan. Eerst alle ingrediënten bij elkaar zoeken en dan zo hier en daar wat schaven, schillen, in blokjes snijden, pureren en mengen. Inspiratie kun je nergens kopen, dat komt als vanzelf.

Langzaam komen er wat figuurtjes tot leven, een sprookje ontwikkelt zich en ik zet het in grote lijnen in mijn speciale schriftje. Ik teken er wat bij, ik heb beelden nodig namelijk. Ik bedenk het recept bij het verhaaltje en meng alles door elkaar. Woorden, beelden, recepten, figuurtjes en karakters. Mijn fantasie kent geen grenzen.

Ik denk aan het gesprek van gisteren. Waarom ik doe wat ik doe, waar ik in geloof. Ik weet het. Ik geloof in het kind, de fantasie van het kind. Ja ook het kind in mezelf, het kind in jou, het kind dat iedereen ergens in zich heeft. Ik geloof dat alles mogelijk is, ik geloof dat ik een wereld kan maken waarin alles mogelijk is. En ik word blij, geen grenzen, geen “ja maar”.

Er was eens ….

Ik trek mijn zevenmijlslaarzen weer aan, maar neem kleine stapjes. Ter inspiratie ga ik binnenkort naar de Efteling. Zo probeer ik de balans te vinden tussen mijn serieuze prachtige werk, het schrijven van levensverhalen en het waarmaken van mijn sprookjesdroom. Er was eens…..

 

Inmiddels is de droom werkelijkheid geworden en is ‘Roos & Kris, het sprookjeskookboek‘ geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *