De gereedschapskist

Spelen met taal, metselen met woorden, bouwen met zinnen. Ik hou er van. En soms gebeuren er dan dingen in mijn hoofd die gewoon te leuk zijn om niet te delen. Tijdens het koken, overigens ook een passie van me, stormden ineens allerlei gezegden en spreekwoorden door mijn hoofd. Alles had met klussen en bouwen te maken. Alles had te maken waar ik nu mee bezig ben.

Sleutelen

Het verder bouwen aan mijn bedrijf, het sleutelen aan mijn producten, het timmeren aan de weg met fijne opdrachten. Daarvoor heb ik een geweldig goed gevulde gereedschapskist. Ik pak de bijl om knopen door te hakken, ik schaaf wat aan teksten, denk mee met anderen en soms sla ik de spijker precies op zijn kop. En ik zoek geen uitvluchten maar vind voor elke spijker wel een gat.

Man met de hamer

En tussen het metselen door kom ik af en toe de man met de hamer tegen. Dan neem ik even rust en laat de radertjes in mijn hoofd wat langzamer draaien. Ik spijker mijn kennis bij en laad mezelf weer op. Soms moet je iets even laten rusten en er met een timmermansoog naar kijken. Ik ben geen type dat van dik hout planken zaagt, al zou dat soms wel wat eenvoudiger zijn.

En langzaam begint alles vorm te krijgen. Zo hier en daar moet de boel nog een likje verf krijgen maar het begint te komen. Geduld en vertrouwen. Rome is tenslotte ook niet op één dag gebouwd!

 

8 gedachten over “De gereedschapskist”

  1. en de volgende keer duik je gewoon je naaidoos in, als er een draadje los zit, als je wat aan elkaar wilt breien. Laat je eens een steek vallen dan haal je die gewoon weer op. Je deelt een keer een speldeprikje uit als dat uitkomt. Kortom, jij redt je wel

  2. en de volgende keer duik je gewoon je naaidoos in, als er een draadje los zit, als je wat aan elkaar wilt breien. Laat je eens een steek vallen dan haal je die gewoon weer op. Je deelt een keer een speldeprikje uit als dat uitkomt. Kortom, jij redt je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *