Roos & Kris, het sprookjeskookboek

Roos & Kris, het sprookjeskookboek Een heel bijzonder boek met verhalen over prinses Roos en draak Kris. Ze gaan op reis en komen onderweg van alles tegen. Bij elk verhaal hoort een recept dat samen met kinderen gemaakt kan worden.

(2 klantbeoordelingen)

15.00

Roos & Kris, het sprookjeskookboek Een heel bijzonder boek met verhalen over prinses Roos en draak Kris. Ze gaan op reis en komen onderweg van alles tegen. Bij elk verhaal hoort een recept dat samen met kinderen gemaakt kan worden.

Beschrijving

Roos & Kris, het sprookjeskookboek

Roos & Kris


Loop je met Roos & Kris mee over het kronkelpad? Het gaat door het bos en de stad en het eindigt bij het strand. Roos is een slim prinsesje: geen probleem zo groot of ze weet er een oplossing voor. Kris is een draak zonder kleur. Hij moppert, is snel boos en spuugt vuur. Roos is niet bang voor de hem en tijdens hun reis oer het kronkelpad komen ze van alles tegen.

Ja maar‚ jammert de boom ‚ dat is het nou juist. Bomen kunnen niet dansen. Ik sta met mijn wortels vast in de grond. Het lijkt onmogelijk. Een boom die danst. Gaat het hem lukken? Dat lees je in één van de twaalf verhalen in het boek.

Koken

Na het samen lezen, kun je direct aan de slag in de keuken. Bij elk verhaal hoort een leuk recept. Bij Juliana het elfje hoort de toverstaf met bellensalade. Bij Hugo het kleine reusje horen zijn wolkenweilandjes. En wat dacht je van Oliviej de Bjandweejman en de vurige soep met honderd ballen? Maak een echte dansende pizzaboom die je kan versieren zoals jij dat gaaf vindt en daarbij drink je natuurlijk bubbelblubber.

Roos & Kris, het sprookjeskookboek is bedoeld om samen uit te lezen en samen uit te koken. Elk verhaal heeft een onderliggend thema zoals pesten, anders zijn en faalangst. In sprookjes kan alles en mag alles. Ben je soms verdrietig, onzeker of bang? Verzin je eigen sprookje en maak je dromen waar.

Corinne Hamoen heeft deze prachtige sprookjes geschreven. Ook de recepten zijn van haar hand. De illustraties zijn gemaakt door Githa Schrijver. Kijk ook eens op de website van Roos & Kris.

(Voorleesboek met kindvriendelijke recepten voor kinderen van 5 tot 10 jaar)
76 pagina’s
Gebonden
ISBN 9789491886324
Droomvallei Uitgeverij, november 2015, ©2015

 

2 gedachten over “Roos & Kris, het sprookjeskookboek”

  1. Het is een plezier om het boek te lezen met onze dochter van 3. Ze bladert er zelf ook graag doorheen. Sommige verhalen zijn nog een beetje spannend voor haar, maar ze vindt de plaatjes geweldig. Zo nu en dan koken we er ook iets uit. De recepten zijn losjes verbonden aan de verhalen. Je kunt de verhalen dus ook lezen zonder dat je eerst boodschappen moet doen en daarna gelijk de keuken in moet. Maar het voegt er wel iets aan toe. De recepten getuigen van creativiteit en zijn heel divers.

  2. Prachtige prenten en kleurrijk taalgebruik. Mijn kinderen (2, 3, 6 en 15) (de oudste ging meehelpen spelen en koken). Wij vinden het een geweldig sprookjes en kookboek. De verhalen en recepten nodigen uit om je eigen fantasie te gebruiken, in het eigen maken van de verhalen en ze na te spelen tijdens het klaarmaken van de gerechtjes uit het boek. Roos en Kris is volgens ons een aanrader om een heerlijk en fantasierijk doe moment in weekenden te creëren met je kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *