Dag 30 – De schaduw

Schaduw

‘Wait a minute baby
Stay with me a while
Said you’d give me light…’ 

De zwoele stem van Stevie Nicks klinkt in mijn oren als ik de straat uitloop. Zachtjes zing ik mee.

Het is al behoorlijk donker en stil op straat. Op de muziek van Fleetwood Mac wandel ik langs het water de hoek om. Hier zijn de straatlantaarns niet aan. Het zal wel met de wintertijd te maken hebben, denk ik.

‘Hold on
The night is coming…’
gaat Stevie verder.
Ik hou niet van het donker en ik zie geen hand voor ogen. Om niet te struikelen over een losliggende stoeptegel, zet ik de zaklamp op mijn telefoon aan.

Hoor ik daar nou iets ritselen? Wat ligt daar in het gras? Mijn adem stokt in mijn keel. Ik versnel mijn pas en loop langs het donkere gevaarte. Dichterbij gekomen, lijkt het een vuilniszak. Beweegt er nou iets? 

Schaduw en licht

Snel loop ik verder en ik heb het gevoel dat er iemand achter me aan loopt. Langzaam zie ik een schaduw dichterbij komen. Hoe sneller ik loop, hoe sneller de schaduw meeloopt. Ineens heb ik door dat het mijn eigen schaduw is. De stem van Sting dringt diep mijn oren binnen.
‘Every step you take,
I’ll be watching you.’ 

Brr, een rilling loopt over mijn rug. Verderop flitst oranje licht aan en uit. Het is aardedonker.

Achter me hoor ik een ratelend geluid en ik loop zo snel ik kan met het licht van mijn telefoon voor me. Ik haal mijn oortjes los en het ratelende geluid klinkt vlakbij. Ik kijk achterom.

Daar loopt iemand met een fiets waarvan de ketting loshangt. Met kloppend hart draai ik opgelucht de sleutel in het slot van mijn voordeur.
Voor ik de deur opendoe, kijk ik nog even achterom…


Schrijfbeweging

Veertig dagen achter elkaar, elke dag een wandeling, een foto en een kort verhaaltje daarbij. Een overzicht van alle dagen staat hier.

Volg me ook op Instagram en Facebook en bekijk meer foto’s van mijn avonturen.

Zelf ook een verhaal schrijven?

Download het e-book en ga gelijk aan de slag met de handige tips.