Zingend het nieuwe jaar in

Met de klanken van het koor, die de hoge gewelven van de Sint-Janskerk vullen, dansen mijn gedachten mee naar de nok. ‘Neem onze liefde in genade aan’. Ja liefde, dat is wat dit afgelopen jaar kenmerkt. Liefde voor muziek, verhalen, boeken, mensen.  De kerk zit vol, maar naast mij op de achterste rij is een lege plek. Ik voel de aanwezigheid van mijn vader. Het is een mooie plek. De sfeer van muziek, de prachtige gebrandschilderde kerkramen en de geschiedenis zijn haast magisch. Net als mijn jaar 2018.

Art & Copy Krauw

Grote Verhaaltjesboek

Het jaar begon met de feestelijke start van ons nieuwe bedrijf Art & Copy Krauw, creatief bureau voor beeld en verhaal. De creatieve match met Edwin Stierman (illustrator en vormgever) was zo goed dat we besloten samen te werken. We hebben de leukste klanten gehad en een van de hoogtepunten is toch wel het Grote Verhaaltjesboek van de 10-jarige Karlijn Neef. We mochten haar helpen bij haar grote droom: een boek voor zieke kinderen zodat ze niet aan ziek zijn denken. Ze wil dat iedereen blij is. Nou, dat wil ik ook.

Het is donker in de kerk en het Alphens Kozakkenkoor loopt al zingend naar hun plek. Het heeft iets onwerkelijks, alsof de stemmen van honderden jaren geleden door de kerk stromen. Oh, wat zou mijn vader dit prachtig hebben gevonden. Ik kijk even omhoog naar het orgel. Papa, hoor je dit?

Weekblad deGouda

Ruim dertig interviews, betekent ruim dertig verhalen voor weekblad deGouda. Dit jaar ontdekte ik Gouda en haar inwoners en bedrijven. Ik ben op plekken geweest waar ik anders nooit zou zijn geweest, heb mensen ontmoet die mijn leven verrijkt hebben. Ik interviewde onder andere de stadsorganisten achter het imposante orgel, sprak de caféhoudster over haar roze zaterdagen, was verschillende keren in het Groene Hart Ziekenhuis voor een interview, leerde de Chocoladefabriek en haar ‘bewoners’ goed kennen. Ik kwam in contact met het Christelijk Gemengd koor Hosanna, waardoor ik nu te gast ben bij dit mooie kerstconcert.

Christelijk gemengd koor Hosanna

De tengere sopraan Seajeong Kim begint te zingen en gelijk bij de eerste tonen krijg ik kippenvel. Haar warme stem klinkt als donkerrood fluweel. Het streelt je oren en voelt zacht en glanzend. Ze zingt Repentir van Charles Gounod en ik ben betoverd. Ik voel me een geluksvogel. Dat ik hier zomaar bij mag zijn, en dat door een ‘gewoon’ interview.

Een keur aan klanten en opdrachten

Ik voel me ook een geluksvogel met alle leuke klanten en opdrachten die ik dit jaar weer had. Veel terugkerende klanten ook. Columns schrijven, teksten (her)schrijven voor websites, boeken en teksten corrigeren, redigeren en verhalen schrijven. Bedankt lieve klanten voor het vertrouwen en de mooie opdrachten.

Sopraan en koor zingen ‘Laudate Dominum’. Een van mijn lievelingsstukken, vooral door de samenzang van solist en koor. Ze vullen elkaar aan, het lijkt alsof het koor de sopraan optilt en samen stijgen ze naar grote hoogten.

TEDxGouda

TEDx Gouda

Samen ergens voor staan, samen een geweldig evenement neerzetten. Dat is wat ik dit jaar mocht doen met het enthousiaste team van TEDxGouda. De voorbereidingen, de verhalen, de dag zelf, ik heb het als een mooi avontuur ervaren. Vol bewondering volgde ik de sprekers, van ruw idee naar vloeiende presentatie. Soms grappig, dan weer aangrijpend maar altijd met een boodschap.

Stille nacht

Het koor en de soliste sluiten af met ‘O Holy Night’ van Adolphe Adam. In mijn privéleven waren er zorgen en verdriet. Zorgen voor en om mijn moeder en dochter, verdriet om het overlijden van mijn schoonzusje. Er was ook blijdschap want er werd een prachtig meisje geboren in onze familie. Lief en leed.

Alhoewel de fibromyalgie in mijn lichaam hevig protesteert en mijn botten kraken door de harde kerkbanken, voel ik me licht en rustig. Is het de mooie muziek, de voelbare aanwezigheid van mijn vader of is het door het stil zitten en luisteren? Er komt een rust over mij en ik voel dat de besluiten die ik genomen heb voor komend jaar goed zijn. 

Een nieuw hoofdstuk, een nieuw boek

Het jaar 2019 blijf ik voor al mijn klanten werken, maar ik stop met het werk bij Weekblad deGouda. Het is jammer want ik hou van Gouda en alle verhalen. Maar die tijd heb ik nodig voor het schrijven van twee kinderboeken en een roman ‘De Rode Koningin’. Soms moet je opgeven wat je leuk vindt om te doen waar je van houdt.

Ik wens je een gezond, liefdevol 2019 vol nieuwe verhalen en herinneringen.

Alles heeft een verhaal
Een hartelijke groet, Corinne Hamoen

4 gedachten over “Zingend het nieuwe jaar in”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *