Dit vind ik van: Mee op de Wind

‘Het is donker geworden. Ik zie de sterren en daar is ook de maan. Ik wil wachten tot de Grote Beer er is. Een oom heeft mij die vorige week aangewezen. Hij gaat mij nog veel meer vertellen over de sterren, heeft hij beloofd. De Grote Beer heeft zeven sterren in de vorm van een steelpannetje, weet ik nu. Ik luister en hoor beneden stemmen. Ik zit hier heerlijk. Niemand die mij ziet of hoort. Er komt toch niet iemand naar boven? Dan moet ik wegwezen.’

Mee op de Wind – Maaike Bakker

Een klein stukje uit een van de verhalen die Maaike Bakker (77) schreef. ‘Mee op de Wind’ is haar eerste boek. Het staat vol verhalen over haar jeugdjaren in Barendrecht. Ik verslind het boek en herken mezelf in veel van de verhalen. Maaike schrijft zo beeldend dat je als het ware zelf in de verhalen zit en meekijkt.

 

Bloggen

Drie jaar geleden kreeg ik een mail van Maaike. Ze was bezig met het schrijven van blogs, verhalen over haar jeugd. We maakten een afspraak en het contact was meteen goed. Een mooie vrouw met een drive om te schrijven waar ik het warm van krijg. Ze kiest er niet voor om achter de geraniums te gaan zitten maar deelt haar herinneringen met de wereld. Naast haar blogsite heeft ze ook een facebookpagina. We hebben door de jaren heen regelmatig contact.

Dan besluit ze om een deel van haar verhalen in boekvorm uit te brengen. Een geweldig idee vind ik. Ik herken de weg die ze aflegt en de obstakels die ze tegenkomt bij het uitbrengen van haar boek. Dapper zet ze door en het resultaat mag er wezen. Ik vind het zo mooi dat ik het graag wil delen.

Jeugdherinneringen

‘Mee op de Wind’ is een boek dat makkelijk leest. Het begint als Maaike zo’n vijf jaar oud is en haar oudste zus gaat trouwen. Het is ontwapenend om te lezen. Maaike maakt nogal wat mee in haar jonge leven. Haar vader overlijdt voordat ze geboren is, twee broers sterven op jonge leeftijd. Het maakt diepe indruk op haar, maar ook op mij.

 

Maaike schrijft op een positieve manier. Door de verhalen heen, krijg je een beeld van de wereld van toen. Oorlog, politiek, levensomstandigheden en omgangsvormen. In het boek staan veel foto’s waardoor je nog meer een beeld krijgt van Maaike, haar familie en het oude Barendrecht.

 

Conclusie

‘Mee op de Wind’ van Maaike Bakker is echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in verhalen van vroeger. Ben je zelf van plan om ook je herinneringen op te schrijven en uit te brengen? Lees dan dit boek. Je zult er zeker geïnspireerd door raken. Dit boek, de blogs en Maaike zelf zijn het bewijs dat je nog dromen kunt realiseren als je wat ouder bent.

vergeetmenietvergeetmeniet

vergeetmenietvergeetmenietvergeetmeniet

 

 

 

BESTEL het boek ‘Mee op de Wind’

Kijk voor meer verhalen op www.meeopdewind.nl

Volg Maaike via Facebook

Mee op de wind

 

 

 

 

 

 

 

Ben je ook met je eerste boek bezig? Heb je behoefte aan advies, tips, een ISBN-nummer, tekstcorrecties of redactie?

Kijk voor meer informatie of neem direct contact met me op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *