Hoera, het is feest!

Het is 4 november 2010, een frisse herfstdag. Vastberaden duw ik de deur open van het imposante gebouw. Ik kijk even rond en dan zie ik waar ik moet zijn. De aardige dame bij de balie hoort me aan en geeft me een formulier. Een kort gesprek met een medewerker volgt en voor ik het weet is het achter de rug. Bij de balie krijg ik een stapeltje papieren mee. ‘Gefeliciteerd met uw onderneming!’ hoor ik de baliemevrouw zeggen als ik met een vreemd gevoel de deur naar buiten openduw. Ik voel de zon in mijn gezicht, de wind in mijn haren en de wereld ligt aan mijn voeten. Ik ben officieel ondernemer, zzp-er, freelancer. Hoe dan ook, ik ga doen waar ik gelukkig en blij van word.

De sprong

Het is vandaag precies zes jaar geleden dat ik behoorlijk impulsief het gebouw van de Kamer van Koophandel binnenstapte. Ik kwam net van een gesprek met mijn eerste klant en besloot direct door te rijden. Een ondernemersplan had ik niet. Wat was nou het ergste dat er kon gebeuren, dacht ik. Dat dit mijn enige, eerste en laatste klant zou zijn. So what? Dan had ik het in ieder geval geprobeerd. Zo sta ik in het leven, avontuurlijk en altijd met een open blik en een verlangen naar nieuwe dingen. Die dag, vandaag zes jaar geleden, ben ik een centimeter of wat gegroeid. Doen waar je blij van wordt, jezelf serieus nemen, de sprong wagen.

Wat ben ik blij dat ik die stap nam.

spreken
Vertellen over het realiseren van dromen bij Ondernemerscafe Den Haag

Mijn ‘bedrijfje’ is volwassen

Tot nu toe deed ik mijn zelfstandig werk ‘erbij’, naast mijn loondienstbanen. Ik had een ‘bedrijfje’. Vanaf januari gaat dat veranderen. Dan ben ik fulltime ondernemer. Nou ja, voor zover mijn beperkingen door mijn chronische ziekte dat toelaten. Het voelt als een opluchting, alsof ik nu echt op eigen benen sta. Zes jaar geleden begon ik met voornamelijk communicatiewerkzaamheden en langzaam verschoof dat steeds meer naar het tekstschrijven. En nu? Nu doe ik waar ik gelukkig en blij van word, waar mijn passie ligt en waar ik goed in ben!

visitekaartjes
Het logo en de huisstijl werden gemaakt door Ontwerpstudio Westland

Álles heeft een verhaal

Afgelopen tijd heb ik een duidelijke keuze gemaakt. Mijn logo en website zijn aangepast. Mijn overtuiging is dat alles een verhaal heeft. Dat wil ik vertellen. Twee boeken heb ik op mijn naam staan: ‘Roos & Kris het sprookjeskookboek’ en ‘Rondje Maassluis en andere verhalen’. Ik schreef en redigeerde boeken en verhalen voor klanten. Van het Leger des Heils tot de familie van Joop. Van kapsalon Virgo tot columns voor een onderneemster. Ik mocht vertellen over mijn boek, mijn droom en de weg ernaartoe. En dan zijn er de bijzondere opdrachten. Zoals de workshop ‘vergeet me niet boekje’ die ik onlangs mocht verzorgen op een landelijke dag van de vereniging voor Ouders van een Overleden Kind. Morgen mag ik dat weer doen.

Wie jarig is, trakteert!

Omdat ik (mijn bedrijf) jarig ben, deel ik cadeautjes uit.

Via Facebook geef ik een bijzonder exemplaar van ‘Roos & Kris, het sprookjeskookboek’ weg. Lees meer en doe mee!

Via Maassluis.nu geef ik een exemplaar van ‘Rondje Maassluis en andere verhalen’ weg. Houd mijn Facebookpagina, Twitter of LinkedIn in de gaten.

Bij een bestelling vanaf twee boeken, betaal je geen verzendkosten!

Bij een bestelling vanaf vier boeken, krijg je een ‘vergeet me niet boekje’ cadeau!

Je boeken in laten pakken of signeren kan altijd. Vermeld dat dan even bij je bestelling.

boeken
Een kleine greep uit mijn werk.

Vieren en dan verder!

Plannen heb ik genoeg, ik kan nog wel zes jaar vooruit. Ik kijk even naar de lijst met klanten waarvoor ik opdrachten deed en zie dat een groot aantal steeds weer terugkomt. Nog even ga ik terug in de tijd, 4 november 2010. Een mooie dag. Vol vertrouwen en enthousiasme de toekomst tegemoet.

Álles heeft een verhaal! Laten we het samen vertellen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *