Schrijfhulp

Blogs en columns

Je hebt enorm je best gedaan op je blog of column. Trots deel je het met de rest van de wereld. Dan zie je tot je grote schrik dat er nog een fout in zit. Of erger nog, je lezers maken je erop attent.

Je hebt je tekst nog wel zo goed nagelezen en gecontroleerd. Je wordt als het ware blind voor je eigen tekst. Wat ontzettend jammer wanneer je boodschap verloren gaat vanwege fouten in je tekst.

Daarom is het fijn als een paar ‘verse ogen’ jouw tekst nalezen.

Lekker makkelijk

Jij stuurt je tekst op. Ik controleer en redigeer je teksten. Dat doe ik snel en vakkundig. Het resultaat is een blog of column zonder fouten die nog lekker wegleest ook. Jouw verhaal of boodschap komt zo het best tot zijn recht. Lekker makkelijk toch?

Check je tekst

Heb je een rapport, projectplan, nieuwsbrief, menukaart of een andere tekst? Ben je onzeker over het taalgebruik, de spelling of grammatica? Zie je het zelf niet meer en lees je over je fouten heen? Heb je dyslexie en wil je toch graag schrijven? Is je tekst veel te lang en kan het voor je gevoel korter?

Geen probleem. Ik vind het geweldig om teksten door te spitten. Jouw tekst redigeer en/of corrigeer ik snel en accuraat. Ik let op taalgebruik, interpunctie, grammatica maar ook op een logische zinsopbouw en begrijpelijkheid van de teksten. Kort en vlot!

Sinds Corinne mijn blogs en teksten nakijkt, ben ik een gelukkiger mens. Als ik te lange zinnen fabriceer, maak ik me er niet meer zo druk om. Corinne maakt er iets moois van. En de deetjes en teetjes waar ik over twijfel, corrigeert zij toch dus dat geeft rust. Als ik mijn geredigeerde teksten terugkrijg, denk ik vaak, waarom heb ik dat zelf niet zo gedaan? De strekking van de teksten blijft altijd bewaard, ze lopen alleen net wat beter en komen beter tot hun recht. Het leukste vind ik dat ik zelf ook steeds beter leer mijn teksten te schrijven. Desondanks laat ik Corinne er altijd nog even naar kijken, en als ik dan steeds minder verbeteringen zie ben ik trots en blij.

Lia van den Berg, NeCo -Verbeeldende therapie

Ghostwriter

Weet jij hoeveel teksten, columns, blogs, boeken, verhalen en brieven door iemand anders dan de afzender geschreven worden?

Daar denk je eigenlijk nooit over na. Het valt ook niet op. Toch gebeurt het vrij vaak.

Vind je het zelf schrijven maar lastig? Je bent goed in je vak, maar schrijven is toch wat anders. Een goede mail schrijven kost je al veel tijd. Je hebt dyslexie, geen inspiratie of simpelweg geen tijd. Liever niet zelf schrijven?

Waarom zelf schrijven als je het ook kunt laten doen?

Ik schrijf aan de hand van jouw aanwijzingen een blog of column voor je. We brainstormen over onderwerpen en daarna ga ik aan de slag. Jij publiceert de tekst dan onder je eigen naam. Hoe cool is dat? Niemand heeft het door, je kunt bezig zijn met waar jij goed in bent. Ondertussen tovert de ghostwriter jouw teksten tevoorschijn.

Met wat hulp van Corinne lukt het me toch elke keer weer om een mooie column te schrijven.  Zelf ideeën genoeg, maar hoe ga je dit nou op papier krijgen? Mijn vak als uitvaartverzorger nodigt ook niet echt uit tot gezellige verhalen. Met wat brainstormen en heen en weer mailen komen we samen tot de mooiste columns en denkt ze mee om net die lichtpuntjes in het verhaal te laten zien. Zo helpt ze mij en mijn lezers om te laten zien wat een bijzonder werk ik heb! Corinne, dank je wel dat jij mijn lichtpuntje wil zijn!

Uitvaartonderneemster – Zuid Holland