Jouw Boek

Boekcoach

Een eigen boek schrijven en wie weet zelfs ook laten uitgeven. Droom je daar ook al jaren van?

Ik had die droom ook en nam de stap om die werkelijkheid te laten worden. Nu ben ik een paar boeken verder en leg ik de laatste hand aan een nieuwe serie kinderboeken.

Het moment dat je eindelijk je eigen boek in handen houdt, is zo gaaf.

Je eerste boek

Bloed, zweet en tranen kost het. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel dingen waar je aan moet denken bij het schrijven van een boek. Waar begin je? Ga je gewoon schrijven en zie je wel waar het schip strandt? Hoe ga je het verkopen? Wie wil het hebben? Doe ik het zelf of zoek ik een uitgever? Kan ik straks leven van de opbrengst van mijn boek?

Samen gaat het beter

Weet je? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ga met je mee en adviseer je over het schrijfproces, de verhaallijn, de indeling. Ik geef je tips en praktische informatie over het laten drukken en uitgeven van je boek, over de promotie als dat nodig is. Minstens zo belangrijk is dat ik je door alle hoogte en dieptepunten heen sleep. Ze horen bij het proces, het ontstaan van jouw boek. Ik heb er heel veel zin in om jouw droom uit te laten komen.

Stop met dromen en ga het gewoon doen!

uit Roos & Kris, het sprookjeskookboek

BIOGRAFIE

Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en elk levensverhaal verdient het om verteld te worden. Ieder mens verdient een eigen podium. Ik geef woorden en beelden aan (levens)verhalen van mensen die dat zelf niet kunnen of die daar wat hulp bij nodig hebben.

Er kan van alles gebeuren in je leven en soms komt er een moment dat je dat wilt afsluiten. Je staat op een kruispunt en slaat een nieuwe weg in. Ingrijpende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je gaat nadenken over het leven dat achter je ligt en je bedenkt: “Dit is bijzonder, dit wil ik vastleggen.”

Het is mijn wens om een boek over mijn leven te maken.

Een nieuwe fase in je leven of zelfs afscheid van het leven, het moment om jouw verhaal of dat van een geliefde te vertellen. Ook als je denkt: “Mijn leven is eigenlijk heel gewoon.” Iedereen heeft zijn of haar verhaal en elk leven is bijzonder genoeg om te beschrijven.

Bekijk dit: Joop vertelde me over zijn leven en liet een prachtig boekje achter voor zijn familie.

Zoveel meer dan een foto op de kast

Een foto van je geliefde op de kast is mooi, de verhalen erachter zijn vaak geweldig. Herinneringen roepen meer herinneringen op. Maar hoe doe je dat dan, je levensverhaal opschrijven? Waar begin je? Vind je het moeilijk om te schrijven of kun je de woorden of beelden niet vinden? Dan heb ik een oplossing: Jij vertelt, ik luister en schrijf jouw levensverhaal of dat van een geliefde.

Samen met jou bekijk ik de mogelijkheden die het best bij jou passen. Laat jezelf zien, krijg de erkenning die je verdient! Stap op het podium en wees trots op jezelf!

Alsof hij er zelf bij was

Via social media leerden wij Corinne Hamoen kennen. Op een gegeven moment stelde ze de vraag op Twitter of er iemand bereid was zich open te stellen voor een levensverhaal. Mijn man dacht gelijk aan zijn zwager, mijn broer Joop, die op dat moment in een hospice verbleef omdat hij ernstig ziek was.

We stelden dit voor aan Corinne en na een gesprek bij ons thuis heeft zij dit zeer fijn opgepakt. Er volgden gesprekken met Joop, soms kort en soms wat langer. Het was net hoe hij zich op dat moment voelde. Maar op de “goede” momenten zat Joop op zijn praatstoel en vertelde ronduit over zijn verleden, familie en vrienden. Zijn werk, zijn liefdes, tegenslagen maar ook geluk.

Hij vond deze gesprekken erg prettig en roemde Corinne om haar luisterende oor, maar vooral omdat ze zo vreselijk lief was. Wij hebben van Corinne begrepen dat zij het ook als prettig heeft ervaren en een mooie man heeft leren kennen die ondanks alles veel humor in zijn verhalen bracht. Joop heeft zelf het boekje over zijn leven niet meer kunnen lezen, hij stierf 08-07-14.

Na een heuse boekpresentatie, georganiseerd in Joops lievelingsrestaurant, waren er alleen maar lovende kritieken. Het verhaal was zo herkenbaar voor de aanwezigen dat ze het idee hadden dat Joop er gewoon bij was. Met een lach en een traan hebben we het gelezen. Wat fijn om zo’n herinneringsboekje te hebben, op een manier geschreven dat we het idee hebben dat we Joop zelf horen praten. Met regelmaat lezen we het weer even door. Wij willen Corinne hartelijk danken dat zij iets moois en voor ons heel dierbaar uit de pen heeft weten te krijgen.

Klazien en Marco Zomer Tevens namens Simone en Rinus van Katwijk