Dit vind ik van: Lekker slapen, doe ik zo!

Lekker slapen doe ik zo‘Mama, ik kan niet slapen!’ ‘Papa, er zit een monster onder mijn bed!’

Ook mijn kinderen hadden soms problemen met slapen gaan. Zeker na een drukke dag of in de weken voor hun verjaardag hadden ze moeite met in slaap vallen. Dan ging ik maar weer naar boven, zong een liedje of vertelde een verhaaltje. Soms bleef ik net zo lang bij ze zitten totdat ze in slaap vielen. Heel zachtjes sloop ik dan weer naar beneden.

Lekker slapen, doe ik zo! – Ans Rozendal

Jammer dat ik toen het boekje ‘Lekker slapen, doe ik zo!’ niet had. Een heel vlot geschreven boekje vol tips en activiteiten voor het slapen gaan. Ans Rozendal schreef het boekje en Debby van Soest maakte leuke illustraties van een schaapje dat alle oefeningen voordoet.

Het eerste boek van Ans Rozendal

Het is het eerste boekje in een reeks, van de hand van Ans. In haar praktijk Studio Sprankel begeleidt ze hoog sensitieve kinderen en volwassenen. Het boekje schreef ze eerder voor haar eigen kinderen, maar ze besloot het uit te geven zodat andere kinderen en ouders er ook profijt van hebben. Een eerste boek is altijd spannend en het was leuk om van de zijlijn mee te maken.

Lekker slapen
Illustratie: Debby van Soest

Ans spreekt de taal van de kinderen en dat is goed te merken. De activiteiten zijn zo beschreven dat kinderen ze zelf ook kunnen doen. De plaatjes van het schaap maken het beeldend. De activiteit met de maangroet heb ik zelf ook uitgeprobeerd en ik werd er heerlijk ontspannen van. Deze oefening is overigens ook als poster te bestellen.

De supertruc van oma Annie

De oefeningen worden leuk gebracht, de supertruc van oma Annie is een aanrader. Als bonus staat er nog een slaapverwekkend recept in het boekje.

Lekker slapen

Veel meer zal ik niet verklappen. Gewoon elke avond een andere activiteit samen met je kinderen. Wat zullen ze lekker slapen!

Conclusie

Een makkelijk toegankelijk boekje met leuke illustraties en handige activiteiten en tips. Zeker een aanrader als je moeilijke slapers hebt. Ik ben benieuwd naar het volgende boekje in deze reeks.

vergeetmeniet

vergeetmenietvergeetmenietvergeetmeniet

 

 

Meer informatie over het boek ‘Lekker slapen, doe ik zo!’ of gelijk bestellen kan via

Studio Sprankel

 

Ben je ook met je eerste boek bezig? Heb je behoefte aan advies, tips, een ISBN-nummer, tekstcorrecties of redactie?

Kijk voor meer informatie of neem direct contact met me op.

boekcoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *