De tranen van de bruid

De vader van de bruidegom begint, ietwat zenuwachtig, aan zijn speech. Het is een rap en hij heeft de muziek van Lange Frans gekregen. Zijn vrouw zingt heel dapper het refrein. De camera draait en ik zie een stralend bruidspaar. De bruid veegt een paar tranen weg en de bruidegom is zichtbaar geëmotioneerd. Het ontroert me. De vader van de bruidegom vroeg me om zijn tekst voor de rap na te kijken en waar nodig aan te passen. Dat deed ik met erg veel plezier. De tekst kan ik bijna meerappen en ik leef met ze mee.

De bruid veegt een paar tranen weg.

Kleur

Wie kent ze niet, de tranen van Maxima, de lach van Obama, de frustratie van Dafne Schipper? Emoties horen bij het leven. Vroeger stopte ik mijn emoties het liefste weg. Want, zo leerde ik, emoties zijn privé. Nu zie ik het anders. Emoties horen bij het leven, ze geven kleur. Mensen zijn zo mooi en iedereen verwerkt dingen op zijn of haar eigen manier.

Emoties

Het is zo leuk om een berichtje te krijgen van een blije klant die me laat weten dat zijn aanbesteding door de eerste ronde is. Ontroering is er bij de herdenking van Joop door zijn familie en vrienden. Het herinneringsboekje wordt goed ontvangen en ik zie tranen en lachende gezichten. Er is angst en onzekerheid bij een vrouw die graag wil schrijven, maar niet weet hoe dat aan te pakken. Er is opluchting als ik haar aanmoedig om vooral te schrijven, vanuit haar hart. Trots is een klant als ik maar weinig hoef aan te passen in haar tekst. “Ik heb zoveel van jou geleerd,” zegt ze.

“Ik heb zoveel van jou geleerd,” zegt ze.

mee op de wind
Klik op de foto om naar de website te gaan van Maaike Bakker.

Herinneringen maken

Gister hielp ik Maaike Bakker, een dame van 77 die blogs schrijft over vroeger en nu. Ze is druk bezig met alle nieuwe media en erg leergierig. Ze zou het liefst alle oudere mensen aan het schrijven krijgen. Morgen geef ik een workshop ‘herinneringen maken’ op een landelijke dag voor ouders van een overleden kind. Emoties en gevoelens opschrijven, herinneringen maken.

Nieuw boek

Alle emoties komen samen bij het uitkomen van mijn nieuwe boek ‘Rondje Maassluis en andere verhalen’. De presentatie is op 28 oktober 2016 om 15.30 uur in de bibliotheek in Maassluis. Angst, trots, onzekerheid, zelfvertrouwen, tranen en een lach. En dat is goed. Net als de zenuwen van de vader van de bruidegom en de tranen van de bruid. Ik luister en kijk nog een keer naar het filmpje.

“Iedereen heeft soms tegenslagen, en voelt zich af en toe alleen gelaten

Het is de levensreis die we allen moeten gaan,

Wat is het toch mooi, als er dan mensen naast je staan”

 

alles heeft een verhaal

 

 

 

Heb je hulp of advies nodig bij het schrijven?

Bel, mail of app me voor meer informatie.

 

Rondje Maassluis

BESTEL NU!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *